SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Okulumuz idareci ve öğretmenleri tarafından KTS Çalışmaları kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze bağlı  dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr  web siteleri ziyaret edilerek incelendi yapılan incelemeler daha sonra okulumuz personeli tarafından yapılan toplantıyla müzakere edildi.Genel müdürlüğümüzün öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizin istifadesine sunduğu bu zengin platformlardan nasıl istifade edilebileceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ock

Okulumuz öğrencileri tarafından öğretmenlerinin rehberliğinde Genç Bilginler Bilim etkinlikleri kapsamında ''Bilimsel Yöntem ve Teknolojik Araçlar'' konulu atölye çalışması düzenlendi. Sınıflar düzeyinde gerçekleştirilen çalışmada öğrenciler Teknoloji Araçları ve Bilimsel Yöntemler konularında alan araştırmalarını yaparak tecrübelerini sınıflarında yaptıkları bir sunumla arkadaşlarıyla paylaştı. Yapılan bu güzel çalışmayla öğrencilerimize güncel gelişmeleri takip etme bir konuyla ilgili araştırma yapma ve sonuçları paylaşıp beraber değerlendirme fırsatı sunulmuş oldu.

Ock

Okulumuz öğrencilerine yönelik olarak Kur'an ı Kerim, Özellikleri, Muhtevası ve ana konuları konulu bir seminer çalışması gerçekleştirildi. Okulumuz konferans salonunda Meslek Dersleri Öğretmenimiz Osman GÖR tarafından gerçekleştirilen seminer çalışmasında öğrencilerimize Kur'an ı Kerim'in özellikleri muhtevası ve ana konuları Kur'an ı Kerim'den örneklerle anlatıldı. Öğrencilerimizin ilgiyle takip ettiği bu güzel çalışma için Meslek Dersi zümresine ve Osman GÖR hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının aylık olarak yayınladığı örnek sorulardan oluşan sınav okulumuz öğrencilerine branş performans değerlendirme sınavı olarak uygulandı. Aylık olarak yayınlanan sorulardan derlenerek oluşturulan performans değerlendirme sınavı bütün sınıflar seviyesinde öğrencilerimize uygulanarak dönem sonu değerlendirmesi için öğretmen ve öğrencilerimize yol gösterici oldu. Sınavın hazırlanıp başarıyla uygulanmasında emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

KTS Aralık-Ocak dönemi çalışmaları kapsamında okul koridorlarımıza ve okulumuzun muhtelif yerlerine satranç takımları yerleştirilip satranç oyun alanları oluşturuldu. Öğrencilerimizin her türlü serbest zamanlarını satranç oyunuyla değerlendirebilecekleri alanlar oluşturularak boş zamanlarını daha faydalı geçirebilmeleri teşvik edildi.

Ock

Okul ve pansiyon binamızda yer alan mescitlerimiz yapılan temizlik ve düzenleme çalışmalarıyla hazır hale getirildi.

Okul binamızda yer alan bay ve bayan mescitlerimiz ve Kız Öğrenci Pansiyonumuzda yer alan mescidimiz imkanlar ölçüsünde yapılan çalışmalarla minber mihrap kürsü gibi donanımları tamamlanarak mesleki tatbikatlar için de hazır hale getirilmiş ve yine idareci ve öğretmenlerimizin çalışmalarıyla mescitlerimize hat , levha ve kitaplık gibi donanımlar kazandırılmıştır.

Öğrencilerimizin mescitlerimizi daha fazla kullanımını teşvik etmek adına mescit ve mescit dışı alanlarda pano, ekran çaılşmaları da yapılmıştır.

Mescitlerimizde yapılan bu güzel çalışmalar sebebiyle okul idaremize öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz.