SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şubat ayı sorumluluk sınavı takvimimiz aşağıda paylaşılmıştır.

Haz

2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı Haziran dönemi Sorumluluk Sınavı takvimimiz aşağıda sunulmuştur.

May

Okulumuz 12.sınıf öğrencilerine yönelik olarak Üniversite ve bölüm tanıtımı etkinliği gerçekleştirildi. Okul Müdür Yardımcımız Göksel GÜNEL tarafından 12.sınıf öğrencilerimize sınıflarında Üniversite ve Üniversite Lisans ve Önlisans bölümlerinin tanıtımına yönelik olarak bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Üniversite ve Bölüm tanıtımlarının yer aldığı video gösterimleriyle etkinlik gerçekleştirildi.

May

Okulumuz bünyesinde geleneksel oyunlar şenliği düzenlendi okulumuz öğretmenlerinin organizesinde düzenlenen Geleneksel Oyunlar Şenliğinde çocukluğumuzun vazgeçilmez oyunları olan körebe vs gibi oyunların yanısıra askıda elma yeme sandalye kapmaca çuval yarışı yumurta taşıma yarışmaları gibi yarışamalar da yapıldı. Keyfili anların yaşandığı etkinlikte geleneksel oyunların doyasıya tadı çıkarıldı. etkinliğin organize edilmesinde görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğretmen ve idarecileri tarafından Vatan ve mukaddesat uğruna şehit olan eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimizle ilgili kitap ve hatıralar okunarak şehit öğretmenlerimiz anıldı.

Öğretmenlerimiz okudukları şehit öğretmen hatıralarını daha sonra birbirleriyle müzakere ettiler. İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından hazırlanan şehit öğretmenlerle ilgili video çalışması öğretmen ve idarecilerimize  duygulu anlar yaşattı. Bu vesileyle bu bayrağı canları pahasına dalgalandırıp bizlere emanet eden  bütün şehit eğitimcilerimize, öğretmenlerimize Allah'tan rahmet dileyerek kendilerini saygıyla anıyoruz.

May

Okul koridorlarımız okul personelimiz ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla çiçeklerle donatıldı.Okulumuz koridorlarında okul çalışanlarımız ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla saksıda çeşitli çiçekler yerleştirildi.Yapılan çalışmayla okul koridorlarımıza farklı bir hava katan çiçeklerin okul iklimimize olumlu katkılar yapması temennisiyle emek veren herkese teşekkür ederiz.

May

OKUL TANITIMI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA OKUL TANITIM BROŞÜR VE AFİŞLERİMİZ HAZIRLANARAK ÖĞRENCİ VE ÖĞRENCİ ADAYLARIMIZLA PAYLAŞILDI.....

May

11.SINIFTAN 12.SINIFLARA GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK OLARAK YKS YAZ KAMPI DÜZENLENECEKTİR.

May

Okul rehber öğretmenimiz Sevgi Zaman KORKMAZ tarafından YKS'ye girecek 12.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak Sınav Kaygısı ve Stres yönetimi konularında bilgilendirme semineri yapıldı ve okul rehberlik servisimiz tarafından hazırlanan broşürler öğrencilerimize dağıtıldı. Okul rehber öğretmenimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz bünyesinde açılan DYK kursları kapsamında bütün DYK gruplarına yönelik olarak değerlendirme deneme sınavları yapılacak olup yapılacak değerlendirme sınavlarıyla ilgili afiş duyuru çalışmaları okulmuz sosyal medya hesaplarından öğrenci ve veli watsapp gruplarından paylaşılmıştır. Yaplıacak olan değerlendirme sınavlarıyla okulumuz bünyesinde açılan DYK lara yönelik olarak bir değerlendirme yapılmış olacaktır. Yine okulumuz ilgili idareci ve kurs öğretmenleri tarafından DYK lara devam edilmesi konusunda öğrencilerimize birebir bilgilendirme veteşvik çalışmaları da yapılmıştır.

Nis

Ramazan ayı münasebetiyle okulumuz genelinde çeşitli ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere çeşitli yardım ve hayır sandıkları oluşturuldu oklumuz idareci öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla hayır kutularımızda toplanan paralarla 6 şubat tarihinde yaşanan Asrın Felaketi sonrasına ilçemiz Vezirköprüde misafir edilen ailelere ulaştırımak üzere alışveriş kartları alındı. Mübarek Ramazan-ı Şerif ayında gerçekleştirilen bu hayır etkinliğine katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun diyerek Ramazan Bayramımızı tebrik ederiz.

Nis

OkuluMeslek Dersleri Öğretmenlerinin organizesinde okulumuz öğrencileri arasında 40 Hadis Yarışması düzenlendi. Okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen yarışmada okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenlerinin oluşturduğu jüri önünde yarışmacı öğrenciler ezberledikleri hadislerle yarıştılar. Yarışma neticesinde dereceye giren öğrencilerimiz okul idaremiz tarafından ödüllendirildi. Bu güzel organizasyonu tertip eden Meslek Dersleri Öğretmenlerimize ve yoğun katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür eder dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Okulumuz idareci ve öğretmenleri tarafından Vezirköprü ilçemizde emeklilik hayatlarını sürdüren öğretmenlerimiz ziyaret edildi. Okulumuz idareci ve öğretmenleri emekli meslek dersleri öğretmenimiz Hakkı BAŞ ve emekli Okul Müdürü Edebiyat Öğretmenimiz Ahmet SİPAHİ Hocalarımızı evlerinde ziyaret ederek kendilerine çiçek takdiminde bulundular. Eğitime ve öğretmenlik anılarına dair hatıraların konuşulduğu bu anlamlı ziyaret iki taraf için de faydalı bir etkilik oldu. Ziyaret ettiğimiz hocalarımız nezdinde tüm eğitim emektarlarına sağlık afiyet ve huzur dolu bir emeklilik hayatı dilereriz.

Nis

KTS Nisan dönemi çalışmaları kapsamında okul koridorlarımıza ve okulumuzun muhtelif yerlerine satranç takımları  ve mangala gibi oyunlar yerleştirilip oyun alanları oluşturuldu. Öğrencilerimizin her türlü serbest zamanlarını satranç ve mangala gibi oyunlarla değerlendirebilecekleri alanlar oluşturularak boş zamanlarını daha faydalı geçirebilmeleri teşvik edildi.

Mrt

Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenlerinin planlamaları dahilinde 11.sınıf öğrencilerimize Hitabet ve Mesleki Uygulamalar dersleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen vaazlar öğrenciler arasında paylaştırılarak Uygulama Mescidimizde ve sınıflarda uygulama yapıldı. Yapılan bu çalışmayla öğrencilerimize vaaz tekniği ve pratiği kazandırılmak amaçlanmıştır. Vaaz uygulamalarında görev alan sevgili öğrencilerimize ve Meslek Dersleri Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.